Home! Miért aquafinesse? Termékek Előnyök Teszt F. A. Q. - GY. I. K. Rólunk Kapcsolat
Hungarian pages! English pages! Romanian pages!
 
Mi az AquaFinesse?

AquaFinesse egy szokványostól eltérő összetételű fertőtlenítő anyagot tartalmazó sókeverék koncentrátum. (klór és bróm külön adagolásban) Ez a komponens elvonja a "táplálkozás feltételeit" a baktériumoktól, így nem tudnak növekedni és szaporodni. Hagyományos esetben a baktériumok mindenhol megtapadó úgynevezett "biofilmet" képeznek, ez biztosítja a fennmaradásukat, ami jelen van hagyományos esetben az összes felületen, fúvókákban és csővezetékekben. Midemellett az AquaFinesse úgy lágyítja a vizet, hogy lehetetlenné válik a vízkő lerakódást is. AquaFinesse hatása egy 2-fokozatú folyamatban írható le, amelynek első részét képezi, hogy elpusztítsa a biofilmet, és lágyítja a vizet, illetve megsokszorozza az alacsony koncentrátumú klór tabletta hatását, mely elpusztítja a vízben lebegővé tett baktériumokat. Az elpusztult baktériumok már könnyen leszűrhetőek - viszont a szűrőt ez esetben rendszeresen tisztítani kell!
 
  Mit tartalmaz a csomag?
AquaFinesse-hez jár egy doboz, amely tartalmaz mindent, amire szükség van a legfeljebb 6 hónapos hatékony vízkezeléshez. A doboz tartalma 2db 2 liter-es üveg.
Azaz AquaFinesse oldat, beosztásos mérőpohár, alacsony koncentrátumú klórtabletta, a lassú oldódású tabletta adagoló és egy utasításkészlet.
 
 
Használhatom AquaFinesse minden jakuzzihoz - régi vagy újhoz is?

AquaFinesse-t lehet használni olyan régi vagy új jakuzzihoz, melyben van egy hatékony szűrőberendezés (eltávolítható / tisztítható szűrők), és oylan vízkeringtetés, mely lehetővé teszi a víz mozgását a szűrőkön át legalább 4 órán keresztül egy nap. 
Használható-e az AquaFinesse oylan vízzel, melyben már van klór vagy bróm?
 
Ha a fürdővíz nemrég lett feltöltve és megfelelően a hagyományos eljárásokkal "klór sokkolva", utána használhatjuk az AquaFinesse-t. A régebbi fürdővizet viszont ajánlatos lecserélni mielőtt AquaFinesse-t használna, mert a korábbi vízkezelési eljárások miatt a víz olyan anyagokat is tartalmazhat, amire az AquaFinesse-t nem készítették, nem készíthették fel.
Hogyan használjam at AquaFinesse-t?

Miután a víz feltöltés megtörtént, rázzuk fel az üveget, és a mérőpohár a segítségével öntse a megfelelő mennyiségű AquaFinesse-t a fúvókák közelébe a jobb elkeveredés miatt. Legalább 2 percig működtesse a masszázsmedence fúvókákat. Egy klór tablettát helyezzen el a tabletta adagolóba (ha feloldódott, akkor pótolja), és tegye a szűrő kosárhoz.

Mit kell tenni a klórtablettával?

A klór tabletta egy lassú kioldódású klórkomponenssel készül, melyet a klóradagolóba kell tenni, az ebből kioldódó klór elegendő ahhoz, hogy semlegesítse a baktériumokat. (Más klórkészítmény használata előtt kérjük kérdezze meg szakértőnk véleményét) Az elpusztult baktériumok a szűrőben jelennek meg. A vízben nagyon kevés klór maradhat, így a használat során nem tapasztalunk kellemetlen szagokat, bőrszárazságot vagy fehérítő hatást a ruházaton.

Kell-e klórsokkolni az első vizet?

Nem, nem kell "sokkolni" a vizet, miután feltöltötte a jakuzziját és meghezdené az AquaFinesse használatát. Ha problémát észlel a minőség a vezetékes vízzel kapcsolatban, pl. erős színe van a víznek, vagy zavaros, akkor sokkolhatja, de várjon 12-24 órát ezt követően az AquaFinessehasználattal. Ha a vízben szerves anyagok túl nagy mennyiségben pl. a túlhasználattól felgyülemlenek, akkor viszont ajánlatos lehet sokkoló / oxidáló szert a vízhez adagolni, de ezzel kapcsolatban is kérje ki szakértőnk véleményét.
Ha a fürdővíz zavaros lesz és piszkosnak látszik, akkor mit csinálok rosszul?

Semmit! Valójában ez egy jó jel, mert azt jelenti, hogy AquaFinesse "munkába lendült", és megkezdte a "víz feljavítását". Ha a fürdővíz több hónapos, és ilyenkor kezdjük meg a szer használatát, akkor igen jelentős mennyiségű megtelepedett baktériumot old le az AquaFinesse a falakról és a csövek belsejéből. A feloldott baktériumoka forgatott vízben nem is tudnak akkor letisztulni, ha a szűrő ezt a szintet egy tisztítással nem képes megszűrni. Az első haszálat, vagy kihagyott használat esetén előfordulhat, hogy a szűrőt többször is tisztítani kell! Az elhanyagolt víz hatványozottan romlik tovább, így időráfordítás szempontból ajánlatos a heti adagolást és szűrőtisztítást pontosan betartani, mert sokszor annnyi vesződségtől kíméljük meg magunkat!
Az új jakuzziban, azonnal megkezdheti az AquaFinesse adagolást..

Milyen gyakran kell tisztítani / cserélni a szűrőket?

AquaFinesse kifejlesztői azt javasolják, hogy a szűrőcsere illetve tisztítás után ellenőrizzük, hogy megfelelő maradt-e a víz minősége. Sok jakuzzi tulajdonos tart tartalék szűrőt, hogy bármikor élvezhesse a fürdést, azaz még akkor is, ha az eltömődött szűrőt tisztításra kivette. Általában a masszázsmedencékben lévő szűrőket ajánlatos hetente tisztítani.

Mi a legjobb szűrő tisztítási módszer?

Mosogatógépben egy erre kifejlesztett szűrő tisztító anyaggal tudjuk a szűrőnket a legegyszerűbben megtisztítani. Ha nincs mosogatógépünk, akkor áztassuk a szűrőt egy nagyobb tárolóedényben a szűrőtisztító használati útmutatójában feltültetett ideig, majd öblítsük le. Mindig szárítsa meg a szűrőket, mielőtt visszahelyezi őket a kádba!

Milyen gyakran kezeljük a vizet AquaFinesse-l?

Hetente egyszer. A klór tablettát pótolni kell az adagolóban ha feloldódott (körülbelül 1 hét és 10 nap).
Milyen gyakran kell cserélni a vizet?
Minden 3 4 hónaponként.
Az AquaFinesse-l kezelt vizet ki szabad locsolni a kertben?
Igen, AquaFinesse környezetbarát szer, így nem károsítja a kerti növényeket.
Mi történik, ha a túladagoljuk az AquaFinesse-t?
Ez károsíthatja a szűrőket, ami azt jelenti, hogy ajánlatos lehet vizet cserélni.
Használhatom a AquaFinesse-t aromaterápiás termékekkel együtt?

Igen, amennyiben azok kristályosak, és nem olaj / folyadék alapúak.

Meddig elég az AquaFinesse?


Minden csomag AquaFinesse körülbelül 3-6 hónapig tart, attól függően, hogy milyen mennyiségű vízhez használnánk. A termékhez mellékelt táblázat mutatja, milyen hosszú ideig kezelheti a vizét egy doboz AquaFinesse-szel.
 
 
   
 

 
 

 
AquaFinesse - All Rights Reserved 2013 - Spatrend.hu - aquafinesse - pure and soft
Korábbi AquaFinesse honlap >> / Társoldalak: spatrendexpo.hu, hotspring.hu, calderaspas.hu, paradoronline.hu